Prodaja

Na e-adresi amma.croatia@gmail.com možete naručiti Ammine knjižice prevedene na hrvatski jezik te DVD na hrvatskom jeziku:

  • Knjižica „Suosjećanje: jedini put do mira

Inspiriran prikazom Amme u Jan Kounenu dokumentarnom filmu Darshan: zagrljaj, iz 2005. godine, francuski filmski savez Cinéma Vérité nagradio je Ammu na svom Prix Cinéma Vérité 2007. godine, za njezin doprinos u promicanju svjetskog mira i sklada. Amma je nagradu primila u kazalištu u Place de la Bastille, Parizu, od glumice nominirane za Oskar, Sharon Stone.

Suosjećanje: jedini put do mira je Ammin govor koji je održala na zamolbu saveza Cinema Vérité na temu rata, nasilja i elementarnih nepogoda čiji se broj danas u svijetu povećava. U svom govoru Amma daje realnu i konstruktivnu analizu trenutnog globalnog stanja, ukazuje na određena područja nesklada i objašnjava kako samo suosjećanje može dovesti do sklada.

  • Knjižica “Beskrajni potencijal žena

Na samitu Svjetske mirovne inicijative žena u Jaipuru, 2008. godine, Amma je održala topao govor na temu nedostatka ljubavi i uzajamnog poštovanja među muškarcima i ženama. Amma u govoru ukazuje na specifične probleme i nudi dubokoumna rješenja, nudi viziju svijeta u kojem se muškarci i žene prestaju natjecati jedni s drugima te se počinju penjati, ruku pod ruku, u materijalne i duhovne visine.

  • DVD “Zagrliti svijet” – o humanitarnim aktivnostima Mata Amritanandamayi

Ovaj DVD na zanimljiv i nadahnjujući način prikazuje Ammin neumorni napor na ublažavanju siromaštva i ljudske patnje širom svijeta te njezino širenje poruke ljubavi i mira za što je prepoznata i nagrađivana svjetski poznatim nagradama.

“Suosjećanje nije nešto što jedna osoba ima za drugu, nego ono što nastaje kad osoba počne gledati sve druge kao samoga sebe. Kad se razvije pravo suosjećanje, osjećaj ‘drugi’ počinje se smanjivati​​. Kad porežemo vlastiti prst, pojavi se prvi impuls da ga želimo brzo iscijeliti jer prst vidimo kao dio nas samih. Isto tako, kada vidimo druge da pate, naš prvi impuls trebao bi biti da se požurimo kako bi ih utješili i pomogli im, gledajući ih kao da pripadaju nama, kao da su dio nas samih.“ – Amma

Na www.theammashop.org možete online kupiti audio i video kazete, CD-ove s Amminim bhajanima, šalove, nakit, duhovne knjige, čestitke, jastuke za meditaciju i mnogo mnogo više. Možete naručiti puju, napraviti download Amminih fotografija, screensaver-a i ostalog.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s