IAM meditacijska tehnika

IAM meditacijska tehnika: umijeće mentalne vještine
Meditacija je umijeće mentalne vještine. Način na koji percipiramo svijet oko nas u potpunosti ovisi o našem umu. U našoj potrazi za srećom, mi u osnovi imamo dvije opcije – promijeniti cijeli svijet tako da sve ispadne točno onako kako mi želimo ili promijeniti svoj um, tako da budemo sposobni biti sretni, zadovoljni i mirni, bez obzira na to što se događa u vanjskom svijetu. Do sada je to očito bilo nemoguće. Mi imamo vrlo malo kontrole nad vanjskim svijetom. Jedina nada za sreću leži u kontroli unutarnjeg svijeta. Meditacija je ključni element u tom procesu.

Uzmite daljinski upravljač svog uma
Amma, duhovni učitelj, koja je sintetizirala IAM – Integriranu Amrita Meditacijsku Tehniku ®, kaže: “Dlan naše ruke treba čvrsto držati daljinski upravljač našeg uma.” Zamislite nekoga s takvom mentalnom kontrolom. Emocije, ideje i uspomene su u njegovoj kontroli i dolaze na njegov poziv. Ukoliko dođe ljutnja, on može mijenjati kanal. Isto je s ljubomorom i pohlepom. On se može prisjetiti bilo kojeg prošlog događaja, poput prematanja DVD-a unatrag. Ako želi ideje, samo treba okrenuti “kanal ideja” i tok kreativnih ideja će poteči. Nema više buljenja u prazan ekran. Ukupna i potpuna mentalna kontrola – to je ono što IAM meditacija nudi.

Dnevno mentalno održavanje
Um je poput stroja. Ali, u potpunosti ovisi o nama održavamo li dobro taj stroj. Tek tada ćemo biti u mogućnosti ostvariti potpun potencijal. Također bismo trebali znati kako isključiti mašinu. To je, na žalost, postala zaboravljena vještina i upravo zato vidimo toliko mnogo ljudi oko nas da “im pregorijevaju osigurači”. IAM meditacijska tehnika je svakodnevno održavanje mentalnog sustava.
Kroz fokusiranje na objekte, zvukove i osjećaje tijekom meditacije, povećava se naša moć koncentracije. Promatranjem naših mentalnih i vitalnih funkcija, možemo steći svjesnost. Opuštanje uma uklanja stres. Širenjem koncepta nas samih, proširujemo naše sveopće razmišljanje, što nas dovodi do veće kreativnosti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s