Ammina poruka

Amma naglašava da je dužnost svakog ljudskog bića ostvariti svoje istinsko ja ili drugim riječima, saznati tko smo mi zapravo. Ona ne favorizira niti jednu određenu religiju. Na pitanje kojoj religiji pripada, odgovara: “Moja religija je ljubav i služenje.”

“Ljubav je temelj sretnog života. Svjesno ili nesvjesno zaboravljamo ovu istinu”, kaže ona. Amma je u nekoliko navrata rekla da je važno osjetiti ljubav, ali i izraziti ju. “Uostalom, ljubav je naša prava priroda. Kada ne izražavamo našu ljubav kroz riječi i djela, to je isto kao kad med ostane skriven u stijeni”, kaže ona, ”te on ne koristi nikome. Uzajamno dijeljenje i izražavanje ljubavi treba započeti kod kuće između bračnih parova i između roditelja i djece. Tek tada će biti mir i sklad kod kuće i u društvu.”

Jednom ju je netko pitao koga bi nazvala pravim učenikom, Amma je odgovorila: “Onoga čije noge žure nudeći pomoć, čije usne izgovaraju utješne riječi ljubavi i čije oči zaplaču od samilosti kad čuje plač ožalošćenog; takva osoba je pravi učenik.“

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s